Odziv predsednika Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimirja Štruklja na dopis direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije.

Spoštovani gospod Uroš Urbanija,

nisem presenečen, da v odzivu na stališče Konfederacije sindikatov javnega sektorja, katerega član je Sindikat novinarjev Slovenije – vanj so včlanjeni tudi zaposleni na Radioteleviziji Slovenija –, manipulirate. Manipulirate, ker to počnete tudi sicer, ker ste prepričani, da je vse dopustno, da cilj opravičuje sredstva.

Čeprav vem, da boste dejstva ponovno spregledali, bom ponovil: Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) združuje več kot 71.000 članic in članov osmih reprezentativnih sindikatov, med katerimi je tudi Sindikat novinarjev Slovenije (SNS), katerega članice in člani so tudi zaposleni na Radioteleviziji Slovenija. Zaposleni na javnem zavodu RTV Slovenija osebno ali preko sindikata izražajo stiske, ki jih doživljajo pri svojem delu, posege v njihovo avtonomijo in strokovnost. Nenazadnje je tudi javnost seznanjena z mnogimi – milo rečeno – neprimernimi odločitvami vodstva RTV Slovenija, nekatere se izkazujejo tudi za nezakonite v sodnih postopkih. Prav zaradi posegov v novinarsko in uredniško avtonomijo poteka tudi stavka zaposlenih na RTV Slovenija. Izjava za medije, ki sem jo kot predsednik KSJS podpisal, je izraz solidarnosti in podpore celotne Konfederacije sindikatov javnega sektorja sindikatu članu in vsem zaposlenim na RTV Slovenija. Vaš poskus diskreditacije mene osebno zato mnogo več kot o meni pove o vas samem.

 

Branimir Štrukelj,

predsednik KSJS