KSJS izraža solidarnost in polno podporo protestnemu shodu SVIZ: »Za ohranitev strokovnosti v javnem izobraževanju in kulturi ter za odličnost slovenske znanosti!«.

Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) izraža solidarnost in polno podporo protestnemu shodu Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ): »Za ohranitev strokovnosti v javnem izobraževanju in kulturi ter za odličnost slovenske znanosti!«, ki bo jutri, 25. 10. 2024, ob 14.00 uri, pred sedežem Vlade RS na Gregorčičevi ulici v Ljubljani.

Tako v SVIZ kot ostalih sindikatih, članih KSJS, si prizadevamo za boljši in bolj pravičen plačni sistem v javnem sektorju. Zavzemamo se, da se ustrezno odpravijo nakopičena plačna nesorazmerja, da se za zaposlene v javnem sektorju zagotovi stimulativno, varno in dostojno delovno okolje ter da pravo mesto dobijo strokovnost, kompetentnost in izkušnje, strokovne nazive pa naj se, namesto poskusa njihovega razvrednotenja, prizna kot pomembne karierne in strokovne mejnike.

V času velikega pomanjkanja ustreznih in kompetentnih kadrov ter visoke inflacije, je nesprejemljivo, da vlada skuša varčevati ravno na javnih uslužbencih na način, da ne želi uskladitve vrednosti plač in da zamika začetek prehoda na nov plačni sistem, kar bo najbolj prizadelo tiste v spodnji tretjini plačne lestvice.

Jutri bo na protestnem shodu sindikalnih zaupnic in zaupnikov SVIZ vihrala tudi zastava KSJS. V znak solidarnosti in podpore stališčem in zahtevam SVIZ-a in vsem zaposlenim v dejavnosti vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture.

 

Irena Ilešič Čujovič,

podpredsednica KSJS