ODLOČITEV JE PADLA!

(05.11.2012) Predstavniki Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, Zveze svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacije neodvisnih sindikatov Neodvisnost so danes napovedali demonstracije zaradi nestrinjanja z načinom reševanja krize v državi, ki bodo 17. novembra ob 11. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Vladni ukrepi po besedah predsednika Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušana Semoliča vodijo v stagnacijo, recesijo in revščino. Vedno bolj se pritiska na delavce in delavke, na brezposelne, upokojence in mlade. Vedno manj je socialnih pomoči in varstvenih dodatkov, zmanjšujejo se tudi štipendije. Revščina se povečuje, ljudi pa se straši.

Poleg ZSSS, Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije in Konfederacije neodvisnih sindikatov Slovenije Neodvisnost so udeležbo na demonstracijah potrdili že tudi Reprezentativni sindikati Slovenije, že pretekli teden pa so svoje sodelovanje in udeležbo najavili v Študentski organizaciji Slovenije in nekaterih drugih študentskih gibanjih ter v Zvezi društev upokojencev Slovenije.

Danes je sporočilo za javnost glede sprejetja predloga proračuna za leti 2013 in 2014 na vladi poslal tudi Sindikat delavcev v pravosodju, ki je član KSJS. Ob koncu sporočila je zapisano tudi: "Sindikat delavcev v pravosodju poziva slehernega zaposlenega v sodstvu in ostale državljane, da se udeležijo protestnega shoda 17. 11. 2012, kjer bomo skupaj izrazili nezadovoljstvo z nespametnimi ukrepi vlade RS."

Kontakt

KONFEDERACIJA SINDIKATOV JAVNEGA SEKTORJA SLOVENIJE
Dalmatinova ulica 4
1000 Ljubljana
tel./faks: 01 434 12 11
pišite nam

Konfederacija sindikatov javnega sektorja - Izvedba: Insist d.o.o.