Kampanja Za obSTAnek

(03.05.2021) Društvo novinarjev Slovenije in Sindikat novinarjev Slovenije skupaj s prijatelji STA, med katerimi je tudi KSJS, ob 3. maju, svetovnem dnevu svobode medijev, naznanja začetek kampanje Za obSTAnek, s katero bomo zbirali sredstva za pomoč Slovenski tiskovni agenciji.

Slovenska tiskovna agencija že 30 let opravlja javno službo celovitega, točnega in nepristranskega zagotavljanja informacij o dogodkih v Sloveniji in po svetu, za potrebe domače in tuje javnosti. Aktualna vlada pa je v nasprotju z zakonom financiranje te javne službe zaustavila. S tem je ogrožen obstoj profesionalne in uredniško avtonomne nacionalne agencije ter okoli 100 delovnih mest. Mediji pa bodo ostali brez izjemno pomembnega vira preverjenih in verodostojnih informacij o dnevnem dogajanju. Zato s kampanjo ZA obSTAnek naslavljamo vse državljane, da zberemo sredstva za ohranitev delovnih mest in neodvisnega javnega medija.

Cilj kampanje je zbrati 2 milijona evrov, kolikor približno sicer znaša letno plačilo države za opravljanje javne službe STA. Če vsak državljan prispeva 1 evro, bomo s tem zagotovili obstoj profesionalnega, neodvisnega, in nepristranskega javnega servisa, ki ga za domačo in tujo javnost že 30 let opravlja STA.

Kampanja Za obSTAnek bo tekla cel maj. Donirate lahko na transakcijski račun SI56 6100 0002 5727 075. Uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 Slovenija, Telemacha in T-2 lahko donirate s pošiljanjem SMS sporočila na 1919 s ključnima besedama STA1 ali STA5 ter tako prispevate en ali pet evrov. Možni pa so tudi drugi načini. Vse informacije o kampanji so dostopne na zaobstanek.si.


Branimir Štrukelj,
predsednik KSJS


Meni

Kontakt

KONFEDERACIJA SINDIKATOV JAVNEGA SEKTORJA SLOVENIJE
Dalmatinova ulica 4
1000 Ljubljana
tel./faks: 01 434 12 11
pišite nam

Konfederacija sindikatov javnega sektorja - Izvedba: Insist d.o.o.