Solidarnostna podpora KSJS aktivnostim KSS Pergam ob odpovedi pogodbe o zaposlitvi njihovi sindikalni zaupnici

(12.02.2020) ...


V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS), v katero so vključeni sindikati javnega sektorja s skupaj več kot 71.000 člani, izražamo solidarnost s KSS Pergam, ki se bori proti nezakoniti odpovedi pogodbe o zaposlitvi njihovi sindikalni zaupnici na Fakulteti za elektrotehniko Univerze Ljubljani, znanstveni svetnici dr. Urši Opara Krašovec.

Tudi po oceni KSJS gre v konkretnem primeru za povsem jasno kršitev zakonsko zagotovljene zaščite sindikalnih zaupnikov. Zato KSJS poziva dekana fakultete prof. dr. Gregorja Dolinarja, da naj takoj prekliče odločbo o prekinitvi delovnega razmerja in sindikalno zaupnico pozove, naj se vrne na svoje delovno mesto.

Vsak izrek odpovedi delovnega razmerja sindikalnemu zaupniku ali zaupnici ali nezakonita odpoved kateremu koli delavcu ali delavki – neodvisno od tega, v kateri organizaciji se zgodi – sam po sebi kliče k strnitvi sindikalnih vrst in enotni solidarnosti. KSJS se bo tudi v prihodnje odločno postavila za vsakega sindikalnega zaupnika in za vsakega protizakonito in krivično odpuščenega delavca ali delavko.

Branimir Štrukelj,
predsednik KSJS

Kontakt

KONFEDERACIJA SINDIKATOV JAVNEGA SEKTORJA SLOVENIJE
Dalmatinova ulica 4
1000 Ljubljana
tel./faks: 01 434 12 11
pišite nam

Konfederacija sindikatov javnega sektorja - Izvedba: Insist d.o.o.