PROTESTNI SHOD

(15.06.2017) »Skupaj za skupino J in ostale najslabše plačane v javnem sektorju«


Predsedstvo KSJS Slovenije je na izredni seji, dne 12.6.2017, sprejelo sklep, da bo Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije organizirala protestni shod »Skupaj za skupino J in ostale najslabše plačane v javnem sektorju«, ki bo 20. junija 2017, ob 13. uri, pred sedežem Vlade RS, na Gregorčičevi ulici, v Ljubljani.

Člani sindikatov združeni v KSJS bomo z udeležbo na protestnem shodu izkazali podporo zahtevi KSJS, postavljeni na pogajanjih za odpravo plačnih anomalij v javnem sektorju, da se najprej podpiše dogovor za zaposlene v plačni skupini J in za druge skupine zaposlenih do vključno 26. plačnega razreda, v drugi fazi pa sledijo pogajanja za odpravo vseh preostalih anomalij, torej za tiste, ki so uvrščeni nad 26. plačni razred.

KSJS zahteva odpravo anomalij in reševanje plačnih razmerij v dveh korakih, ker dosedanji vladni predlog selektivnega zviševanja plač na delovnih mestih z zahtevano visokošolsko izobrazbo napeljuje h konfliktom med posameznimi dejavnostmi in poklici. Številni vladni predlogi za zvišanje plač za zaposlene s VII/1 in VII/2 stopnjo izobrazbe, ki bi morali biti izjeme in ne pravilo, namreč posegajo po sredstvih, ki bi morala biti namenjena najnižje plačanim delovnim mestom.

S protestnim shodom bomo Vlado RS spomnili na njene obljube in najvišje predstavnike slovenske oblasti spodbudili k uresničitvi njihovih lanskoletnih zagotovil, da je konec varčevanja tudi za najslabše plačane v javnem sektorju.

Branimir Štrukelj,
predsednik KSJS


Kontakt

KONFEDERACIJA SINDIKATOV JAVNEGA SEKTORJA SLOVENIJE
Dalmatinova ulica 4
1000 Ljubljana
tel./faks: 01 434 12 11
pišite nam

Konfederacija sindikatov javnega sektorja - Izvedba: Insist d.o.o.