Vabilo na praznovanje 1. maja na Rožniku

(18.04.2017) Praznik dela - 1. maj, je že po zgodovinski tradiciji naš največji delavski praznik. Ljubljančanke in Ljubljančani ga praznujejo na Rožniku, že 127. leto zapored.

Pri organizaciji prvomajskega praznovanja na Rožniku tudi letos sodeluje Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS), skupaj še s Konfederacijo sindikatov Pergam, Konfederacijo neodvisnih sindikatov KNSS in ZSSS.

V sklopu letošnje prireditve bo letos prvič na dan kresovanja, torej 30.4.2017, organiziran tudi skupni pohod na Rožnik. Pohod bo organiziran v okviru kampanje Evropske konfederacije sindikatov »Za dvig plač« pod enakim geslom in v podporo prizadevanjem sindikatov za dvig plač delavcev in delavk v Sloveniji in za dostojno plačilo za njihovo delo.

Zbor udeležencev pohoda bo v nedeljo, 30.4.2017 med 18.30 in 18.45 uro v parku Tivoli, ob kotalkališču na koncu parkirišča, ob bazenskem kompleksu Tivoli. Z zbirnega mesta bodo udeleženci krenili proti vrhu Rožnika.

V sklopu prvomajske prireditve bo za dobro razpoloženje poskrbela glasbena skupina Kingston. Predstavniki vseh štirih sodelujočih konfederacij in zvez bodo imeli ob 21.30 uri kratke pozdravne nagovore. V imenu KSJS bo udeležence prireditve nagovoril Drago Vorih iz Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije - predsednik sindikata zavoda Psihiatrična klinika Ljubljana. Ob 22.00 uri bodo predstavniki sindikalnih konfederacij in zvez skupaj prižgali kres.

Na praznik
1. maja bo tradicionalna proslava s pričetkom ob 10.30 uri. Povezoval jo bo Boris Kobal. Skladno s tradicijo bo slavnostni govornik župan mesta Ljubljane.

Vabimo vas, da se skupnega pohoda in prireditve na Rožniku udeležite v čim večjem številu!


Nasvidenje na Rožniku!Konfederacija sindikatov javnega sektorja - Izvedba: Insist d.o.o.